Historia

Edsbro Elektriska Handelsbolag startades 1 juli 1967.

Elfirman var stationerad i Edsbro Järnvägsstation med ett arbetsområde på 3 mils radie, för elinstallatör med B-behörighet. Arbetsområdet var begränsat på den tiden vilket det inte är längre.

Ove Kaldén var den som startade firman, elinstallationer var då som nu, grundnäringen. Han arbetade ensam den första tiden, men fick också hjälp av andra under kortare perioder. Ove åkte från Häverödal där familjen då var bosatt, till arbetet i Edsbro. Han köpte upp ett litet ellager av KG. Andersson som tidigare hade drivit elföretag på orten. Lagret hade Ove hos föräldrarna i Gjärsta.

 

Fastigheten, som huset såg ut när det fungerade som järnvägsstation.

1968 köpte Ove och Ulla, fastigheten Edsbro Järnvägsstation av en man från Hökhuvud (namnet är glömt). Lagret hade man då i väntsalen och i godsförrådet till att börja med.

1972 hyrdes väntsalen ut till Föreningssparbanken där de hade bankkontor i 5 år. Lagret hade man under den tiden i ett uthus på tomten.

1974 ombildades Ove firman till Aktiebolag tillsammans med Thord Lans. Då hyrde de in sig i Rörfirmans lada i Bruksbacken. Där hade de verksamheten i 5 år. Under den tiden började man med försäljning av armaturer och elmaterial i butik. Man byggde till butik och lagerförråd vid Edsbro järnvägsstation och flyttade dit med verksamheten igen.

1977 upphörde kompanjonskapet med Thord, då hade sönerna Kenneth och Janne börjat arbeta i företaget samt två anställda till.

1981 byggdes ytterligare ett förråd till mot ICA-affären.

1984 övertog Kenneth och Janne firman, pappa Ove arbetade kvar som anställd tom. 1989.

1990 köpte Janne Edsbrotvätten och gick ur företaget. Kenneth och Agneta driver företaget.

2000 idag drivs företaget utan anställda. Kenneth står för elinstallationen och Agneta för bokföring.

EDSBRO ELEKTRISKA HB
Uppsalav. 5A 
760 31 EDSBRO  

Tel.nr. 0175-912 28 Fax 0175-911 29
Kenneths mobilnr. 0708-45 66 80
E-mail: kenneth.kalden@edsbroelektriska.a.se

 

______________________________

*Webb design Agneta Kaldén*